SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
VästeråsIrsta HF

Bli medlem i VästeråsIrsta HF
BLI MEDLEM
A-lag Herr
Albin Sälling skriver på!
2024-05-14 15:44, A-lag Herr
VI kan idag meddela att Albin Sälling skrivit på kontrakt med VästeråsIrsta HF.
Självklart tar vi pulsen och ser vad Albin själv tycker om det och sig som spelare.
 
Varför blev det VästeråsIrsta?
- Det blev VästeråsIrsta eftersom jag är född och uppvuxen i Västerås så det blev ett självklart val att välja just Västerås Irsta.
 
Vad är ditt bästa handbollsminne hittills i karriären?
- Mitt bästa handbollsminne med VästeråsIrsta är Irstablixten finalen mot Hammarby 2016, tyvärr vann VI inte men det var en mäktig match att spela med mycket publik samt kommentatorer. Ett plus så blev jag matchens lirare.
 
Vad är dina styrkor som handbollsspelare?
- Mina styrkor som spelare är främst min explosivitet, snabbhet och bra spänst. Sedan har jag ett bra spelsinne och sist men inte minst ett bra skott.
 
VI jobbar med #viställerupp, vilka är de viktigaste egenskaperna hos en förebild tycker du?
- En bra förebild skulle jag säga är en person som tar laget före jaget och ger allt i alla situationer, men även en ärlig och omtänksam person. 
 
Sportchef Mattias Zachrisson om Albin:
- Även Albin är från egna leden och en spännande speltyp som har sina spetsegenskaper i skyttet och är oerhört explosiv. Ska bli spännande och fortsätta följa hans utveckling i våran miljö.
A-lag Herr
Tack för allt!
2024-05-13 08:41, A-lag Herr
VästeråsIrsta vill tacka Johan Hedman för hans insatser i den VitSvarta tröjan!
 
Efter denna säsong väljer VI och Johan olika vägar. VI önskar honom stort lycka till i framtiden och vill samtidigt tacka för allt han bidragit med till laget.
 
Lycka till!
A-lag Dam
VI-målvakt i U20 landslaget!
2024-05-11 10:21, A-lag Dam
 
Förbundskapten Jesper Östlund har presenterat VM truppen för U20 VM som spelas 19-30 juni i Skopje, Nord Makedonien. Sverige har en spännande grupp där de kommer att få möta Tjeckien, Kina, Algeriet.
 
I truppen ingår VästeråsIrsta spelaren Ella Johansson som vi skickar ett stort grattis och lycka till!
 
Detta är denna kulls sista mästerskap, och med en utvecklingskurva där bättre och bättre placeringar gjorts varje mästerskap (senast en fin 5e plats) blir det extra spännande att följa!
 
Bra jobbat!
A-lag Herr
Emil Bytoft har skrivit på!
2024-05-10 12:34, A-lag Herr
VI kan idag meddela att Emil Bytoft skrivit på kontrakt med VästeråsIrsta HF.
Självklart tar vi pulsen och ser vad Emil själv tycker om det och sig som spelare.
 
Varför blev det VästeråsIrsta?
- Jag är väldigt nöjd med mitt beslut att förlänga med min moderklubb. Jag trivs grymt bra i laget och föreningen och jag ser fram emot att fortsätta utvecklas här. Vi har något riktigt bra på gång och det känns häftigt att få va med på den resan.
 
Vad är ditt bästa handbollsminne hittills i karriären?
- Mitt bästa handbollsminne måste vara denna säsongens kval upp till handbollsligan, det var grymt.
 
Vad är dina styrkor som handbollsspelare?
- Mina styrkor som spelare måste vara min spänst och explosivitet. Vill också tro att jag bidrar med mycket energi till gruppen.
 
VI jobbar med #viställerupp, vilka är de viktigaste egenskaperna hos en förebild tycker du?- - En förebild för mig är någon som leder med exempel och finns där för alla både på och utanför planen. Någon man kan prata med om man har haft en tuff dag eller träning. Någon som brinner lite extra för att andra ska lära sig och utvecklas.
 
Sportchef Mattias Zachrisson om Emil:
- Emil kom upp från vårt egna led inför denna säsong och tog en plats i truppen när Filip Eriksson gick tillbaka till Enköping. Han är en ambitiös kille som kommer fortsätta utvecklas hos oss. Det ska bli spännande att följa hans utveckling!
 
VI-spelare till landslaget!
2024-05-08 17:31
Förbundskapten Frenne Båverud har kallat 22 spelare till tre träningsdagar i Västerås för U18-damerna. Detta som förberedelse inför sommarens VM i Kina i augusti.
 
I truppen ingår VästeråsIrsta spelaren Elvira Olers som vi skickar ett stort grattis och lycka till!
 
Bra jobbat!
Eftersnack USM F16 Finalspel - Topp 8 i Sverige
2024-05-04 14:00
Foto från Irstablixten där lagen möttes i finalen
VI blickar tillbaka till en vecka sen när F16 spelade USM finalspel. VI möter tränare Jimmy Hellman som summerar helgen där tjejerna slutar topp 8 i Sverige.
 
Hur gick helgens matcher?
- Vi fick se båda sidor av myntet kan man säga. Vi gör två riktigt bra insatser först, där vi börjar med att besegra Önnered (som senare kom att spela final). Efter en andra halvlek som nog är det bästa vi presterat tillsammans som lag så stod vi som segrare med 25-21.
 
- Match två mot Aranäs (Bronsmedaljöser) är också riktigt bra och en match som står och väger fram och tillbaka hela vägen. Tyvärr drar vi det kortaste strået och förlorar den med 19-21. Vinst hade gjort oss klara för semi, men istället väntade en helt avgörande match mot Årsta, där alla lag i gruppen fortfarande kunde gå till semi, och vi beroende på resultat kunde bli allt från etta till fyra. Tyvärr visade sig som sagt den andra sidan av myntet, och vi gör en av våra sämre insatser för i år, vilket leder till klar förlust och en fjärdeplats.
 
- Söndagens placeringsmatch om 7-8 pris är heller inte någon lysande insats, och när slutsignalen ljuder står vi med förlust och en åttonde plats i USM.
 
Hur blev helgen i förhållande till era förväntningar?
- Vi åkte till finalspelet utan press och var fokuserade på att göra bra insatser för att se hur långt det tog oss. Det klart att när man är så nära en semifinal, och sen slutar åtta så är man lite besviken, men med lite distans till det så känner jag bara stolthet över tjejerna och att vi faktiskt var där och visade att Västeråsirstas F16 kan slåss med, och till och med slå, de allra bästa!

Hur summerar du helgen och säsongen?
- Jag kan inte ge den nåt annat än med beröm godkänt! Tjejerna har infriat varenda liten förväntning jag hade på dom, både med de resultat de presterat i både USM, seriespel och cuper. Men framförallt som individer. Framtiden för dom ser ljus ut och det kommer bara vara de själva som bestämmer hur långt de kommer gå i sina karriärer!
 
BLI MEDLEM
Ladda ner ledarappen
Nyheter från våra lag
A-lag Herr, 14/05 15:44 
F13, 13/05 21:55 
A-lag Herr, 13/05 08:41 
A-lag Dam, 11/05 10:21 
 
Handbollens huvudpartner
Centrala partners
Huvudpartners VästeråsIrsta HF
Guldpartner
Partners VästeråsIrsta HF